Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Η  Κυβέρνηση συνεχώς και αδιάλειπτα, αυτοδιαψεύδεται και αυτοαναιρείται.
Έχει δε διαρρήξει όλα τα αναχώματα που είχε θέσει η ίδια, «το λεγόμενο κόκκινο». Και φτάσαμε στην λεγόμενη «ελεγχόμενη χρεωκοπία», που πριν ένα χρόνο, ούτε το διανοείτο.
Πλέον έχει γίνει καταφανές, ότι η σημερινή πολιτική πραγματικότητα, το σημερινό πολιτικό status, δεν έχει τις δυνατότητες να αντιμετωπίσει το πελώριο οικονομικό χρέος.
Η κρίση υπερβαίνει την σημερινή πολιτική πραγματικότητα .
Μόνο μια έκτακτη πολιτική κίνηση, μια παρένθεση στην πολιτική πραγματικότητα, η οποία λέγεται κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, η οποία θα αποτελείται από πρόσωπα εγνωσμένης εντιμότητας και ικανότητας, τα οποία θα εκλέξει η σημερινή πολιτική ηγεσία. Από πρόσωπα, τα οποία θα είναι υπεράνω λαϊκισμού, κομματισμού και πολιτικού κόστους. Από την τριπλή αυτή τροχοπέδη του σημερινού «πολιτικού γίγνεσθαι».
Είναι η τελευταία ευκαιρία για το έθνος. Να γίνει μια βαθιά τομή, να αφαιρεθεί ότι σάπιο υπάρχει στην διοίκηση, την πολιτική, την παιδεία και σε όλους τους κοινωνικούς και εθνικούς  τομείς.
Πρέπει να αναγεννηθεί η Ελλάδα. Πρέπει να κόψουμε τον ομφάλιο λώρο από το παρελθόν.
Θα είναι επώδυνη η εγχείρηση, αλλά απολύτως αναγκαία για την σωτηρία της Ελλάδος.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με το μοναδικό όπλο που έχει στα χέρια του, την παραίτησή του, μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο, στην σωτηρία του έθνους, εάν αναλάβει πρωτοβουλία αλλαγής του πολιτικού σκηνικού.
Αντί να γίνει πρόεδρος μιας θνήσκουσας Ελλάδας, ας προσπαθήσει να την σώσει τουλάχιστον.
Είναι η τελευταία μας ελπίδα ο Πρόεδρος.
Οι πολιτικοί, φαίνεται ότι δεν έχουν συνείδηση της κρισιμότητας της κατάστασης.
Η όλη τους συμπεριφορά, δείχνει ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει, είναι το πολιτικό τους συμφέρον. Αλλά,«οι καιροί ου μενετοί».
Πρέπει να διατρανώσουμε όλοι οι έλληνες με  όλες μας τις δυνάμεις, με όλους τους τρόπους. Πρέπει να πιεστούν πανταχόθεν οι πολιτικοί μας,για να αναγκαστούν να βγουν απ’ την ιδιοτέλειά τους.

email: kolliasneo@yahoo.gr

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

  Εξοχότατον  Πρόεδρο της  Ελληνικής Δημοκρατίας
                    κ. Κάρολο  Παπούλια




  Είμαστε  βέβαιοι  ότι γνωρίζετε καλύτερα παντός άλλου την τραγωδία της σημερινής Ελλάδος. Και επίσης γνωρίζετε ότι το πρόβλημα είναι ανυπέρβλητο με τα σημερινά πολιτικά δεδομένα, διότι υπερβαίνει το σημερινό πολιτικό κατεστημένο.
  Βυθιζόμαστε σε μια ύφεση χωρίς προοπτική. Πιστεύουμε ότι δεν θα θελήσετε να είστε ο πρόεδρος μιας θνήσκουσας  Ελλάδας. Το παρελθόν σας  έχει αποδείξει, ότι και  ηθικόν ανάστημα διαθέτετε και ικανότητες. Ο λαός  προσβλέπει προς εσάς, είστε η τελευταία του ελπίδα. Οι ειρηνικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, είναι μια φωνή  προς εσάς. Πρέπει να λάβετε τις αποφάσεις σας. Και πιστεύουμε ότι η σωστή απόφαση είναι να αναλάβει την τύχη της χώρας μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, με μια δική σας διακήρυξη προς τον λαό, υπογραμμίζοντας την κρισιμότητα της σημερινής κατάστασης. Πρέπει να συγκαλέσετε εκ νέου τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων  και να τους θέσετε προ των ευθυνών τους . Και αν οι πολιτικοί αρχηγοί δεν έχουν συνειδητοποιήσει τις τραγικές στιγμές που περνά η χώρα, τότε πρέπει να ασκήσετε το μοναδικό πολιτικό δικαίωμα ,να παραιτηθείτε. Οι πολιτικοί αρχηγοί οφείλουν να υποδείξουν πρόσωπα  εξωκοινοβουλευτικά εγνωσμένης  ικανότητος και εντιμότητος, άνευ  πολιτικών φιλοδοξιών, οι οποίοι θα  εξουσιοδοτηθούν για  ορισμένα χρόνια ( 3-4) , να πάρουν όλες τις πρωτοβουλίες που θα οδηγήσουν στην κάθαρση.
  Γιατί δεν έχει γίνει τίποτα σημαντικό μέχρι τώρα. Ο λαός απομυζάται, αλλά καμιά δυστυχώς από τις χαίνουσες μαύρες τρύπες δεν έχει κλείσει.
  Είναι ντροπή η Ελλάδα να είναι διεθνώς παράδειγμα προς αποφυγή. Καταντήσαμε το όνειδος της ανθρωπότητας. Ακόμη και ο πρωθυπουργός της Βενεζουέλας, είπε σε ομιλία του  «ότι δεν θα καταντήσουμε σαν την Ελλάδα». Το ίδιο είπε και ο πορτογάλος υποψήφιος πρωθυπουργός. Ο διεθνής τύπος μας ελεεινολογεί. Καταντήσαμε να θεωρηθούμε το πιο διεφθαρμένο  έθνος  και  δεν έχει δημιουργηθεί  κανένα ανάχωμα μέχρι τώρα για να σταματήσει τον οχετό,  ο οποίος βυθίζει την Ελλάδα στο όνειδος και την ντροπή.  Αναλάβετε πρωτοβουλία  Κύριε  Πρόεδρε, για να μείνετε στην ιστορία, ως πρόεδρος που έσωσε, ή τουλάχιστον προσπάθησε να σώσει την Ελλάδα, και όχι ως νεκροθάφτης αυτής. Ο λαός δεν θέλει να μείνετε «μοιραίος και άβουλος αντάμα περιμένοντας κάποιο θαύμα».
  Ξυπνήστε την ελπίδα στις ψυχές των ελλήνων, οι οποίοι είναι βυθισμένοι στην απελπισία και την κατάθλιψη. Γιατί η απελπισία του λαού, ιδιαίτερα της νεολαίας,  μπορεί να οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Καλέστε τους εκπροσώπους των πνευματικών, οικονομικών  και κοινωνικών  δυνάμεων του έθνους, για να δυνηθείτε να διαμορφώσετε μια απόφαση που  θα ανακόψει τον καταστροφικό κατήφορο της Ελλάδος.                                        
                                         



                                     Όμιλος πολιτών





       
        Για την αντιγραφή  Δρ. Νίκος Κόλλιας
                                  
 
 
                         

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ, ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΕΝΟΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

 ΠΩΣ ΗΧΕΙ ΑΡΑΓΕ Η ΦΡΑΣΗ ΤΟΥ ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΥ ΚΟΡΑΗ, ΣΥΝΤΑΓΜΕΝΗ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ:
«ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΕΥΔΟΚΙΜΗΣΕΙ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟΝ ΣΑΣ; ΠΡΕΠΕΙ Ν’ ΑΡΧΙΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗΣΕΤΕ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΝ ΚΑΛΗΝ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΑΝ, ΑΝΑΓΚΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΜΕΤΕ ΠΑΡΕΥΘΕΙΣ ΤΟΙΑΥΤΗΝ, ΑΝΑΓΚΗ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ Ν’ ΑΡΧΙΣΕΤΕ»

ΛΟΓΙΑ ΣΟΦΩΝ ΑΝΔΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

§  Τα βιβλία είναι τα παιδιά του ανθρώπινου νου. [Σουίφτ]
§  Ένα καλό βιβλίο είναι ο καλύτερος φίλος μας . αυτό ισχύει για σήμερα και για πάντα . [ Τάππερ]
§  Τα  βιβλία σκέπτονται για λογαριασμό μου.  [Λάμπ]
§  Πηγαίνω στα βιβλία και στη φύση καθώς η μέλισσα στα λουλούδια , για να πάρω το νέκταρ τους και να κάνω το δικό μου μέλι. [Μπαρούχ]
§  Μετά  τον έρωτα , το πάθος της συλλογής βιβλίων είναι το πιο συναρπαστικό σπορ απ’ όλα. [ Ρόζενμπαχ]
§  Τα  βιβλία είναι ακοίμητες λαμπάδες της συγκεντρωμένης σοφίας. [‘Ερασμος]
§  Το καλύτερο βιβλίο είναι ανίκανο να ωφελήσει όταν διαβάζεται επιπόλαια. [ Σενέκας]
§  Τα βιβλία είναι πιστοί φίλοι , που ούτε κολακεύουν ούτε υπηρετούνται.
§  Χρυσοί τόμοι! Θησαυροί μου! Με σας χαίρεται η ψυχή μου. Με χαρά σας αντικρίζω , με λαχτάρα σας αγγίζω!  Πνεύμα! Χάρη  και σοφία , φως για κάθε ηλικία . ω  σοφοί δάσκαλοι μου, μου μιλάτε στην ψυχή μου. [Ντισραέλι ]  
§  Φρόντισε για το είδος των βιβλίων που διαβάζεις , όσον και για τους συντρόφους σου , διότι οι συνήθειες και ο χαρακτήρας σου επηρεάζονται τόσο από αυτούς όσο και από κεινα.  [Χωλλ ]
§  Τα βιβλία είναι το κληροδοτημα , που ένα μεγαλοφυης αφηνει στην ανθρωποτητα και οποιον παραδινεται από γενια σε γένια. [Εντισον ]
§  Είναι άριστο βιβλίο εκείνο το όποιο ανοίγουμε με λαχτάρα και κλίνουμε με κέρδος . [Γκιββων]
§  Όποιος αγαπά τα βιβλιακών θα στερηθεί ποτέ ούτε πιστού φίλου , ούτε συνετού σύμβουλου, ούτε φαιδρού συντρόφου, ούτε στιβαρού παρηγορητή. [Μπουρκε ]
§  Ένα καλό βιβλίο είναι ένας κάλος φίλος.  [Μπερναρντεν ]
§  Όσοι διαβάζουν βιβλία , κάνουν συντρόφια εκλεκτά πνεύματα · από τις σελίδες των βιβλίων τους οι μεγάλοι άντρες μας μέλανε , μας μεταδίδουν τους πολυτιμότερους στοχασμούς και σκορπούν ψυχικούς θησαυρούς μέσα στις δίκες μας ψυχές.[ Λιαννιγκ ]
§  Τα βιβλία είναι οι ακοίμητες λαμπάδες συγκεντρωμένης σοφίας      . [ Κουπερ]
§  Η ανάγνωση των καλών βιβλίων είναι σαν τη συνομιλία με τους τελειότερους ανθρώπους του παρελθόντος. [Καρτέσιος ]
§  Ο έξυπνος άνθρωπος, όταν όλοι τον εγκαταλείπουν στρέφεται προς το πλέον πιστό σύντροφο και φίλο του , το βιβλίο. [Λαγκ ]
§  Όταν διαβαζετε ένα καλο βιβλιο, τουτο εξυψωνει το ηθικο σας, τονωνει την θεληση σας, πλημμυρίζει την καρδιά σας από αισθήματα ευγενή. [Φραγκλινος ]
§  Τα βιβλία είναι οι πιστότεροι φίλοι μας· ούτε μας κολακεύουν ούτε μας εξαπατούν ποτέ. [Β.Ουγκώ]
§  Προτιμώτερη η μοναξιά με βιβλία , παρά η συναναστροφή με μωρούς.
§  Όταν ξαναδιαβάζεις ένα βιβλίο, είναι σαν να συναντάς ένα φίλο.
§  Όργανα της παιδείας η χρήσης  των βιβλίων εστί .  [Πλούταρχος ]
§  Οι μόνες δυνατές εντυπώσεις της ζωής οι μόνες αναμνήσεις της είναι τα βιβλία. [Γ. Θεοτοκάς]
§  Οι βιβλιοθήκες είναι αναμνήσεις. [Τζων Φ.Κέννεντυ ]
§  Τα καλά βιβλία είναι παράθυρα από τα οποία η ψυχή βλέπει έξω. Σπίτι  χωρίς βιβλία, είναι δωμάτιο χωρίς παράθυρα. [Ερ. Μπήτσερ ]
§  Το διάβασμα είναι η ύψιστη των ηδονών. [Μακωλεν ]
§  Καλό ειναι εκεινο το βιβλίο , που μου φέρνει δημιουργική διάθεση. [ Έμερσον]
§  Τίποτα δεν προσδιορίζει καλυτέρα, την ανάπτυξη και τον εκπολιτισμό ενός λαού , από την μεγάλη ζήτηση των καλών βιβλίων. [ Μπύκερ]


ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

Tο κίνημα των πολιτών είναι ένα από τα συγκλονιστικότερα πολιτικά κινήματα και αποτελεί τη γενέθλιο στιγμή του μετακοινοβουλευτισμού. Όλα τα μεγάλα κινήματα που άλλαξαν τη μορφή του κόσμου, ήταν ειρηνικά. Κάτι καινούργιο επωάζεται στην πολιτική σκηνή της ελλάδος.Ίσως είναι η αρχή της κάθαρσης του πολιτικού μας συστήματος, το οποίο εξέθρεψε η διαφθορά, ο αμοραλισμός  η ρουσφετολογία, η φαυλοκρατία και οδήγησε τη χώρα μας στο έσχατο σημείο διαφθοράς και φτώχειας.
Είναι ανάγκη να γίνει η κάθαρση ,αν θέλουμε να επιβιώσει η δημοκρατία. Δεν είναι όλοι οι βουλευτές ανήθικοι ,αναμφισβήτητα! Όμως όλοι ανέχτηκαν τον κατήφορο που είχε πάρει το πολιτικό μας σύστημα.


                                                                 Dr Nικόλαος Kόλλιας