Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

ΣΥΝΘΗΚΗ ΒΕΡΣΑΛΛΙΩΝ (28 ΙΟΥΝΙΟΥ 1919) ΜΝΗΜΟΝΙΟ – ΤΡΟΊΚΑ)



ΣΥΝΘΗΚΗ ΒΕΡΣΑΛΛΙΩΝ (28 ΙΟΥΝΙΟΥ 1919) ΜΝΗΜΟΝΙΟ – ΤΡΟΪΚΑ

  «ΟΠΟΙΟΣ ΑΓΝΟΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ  ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΤΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΖΗΣΕΙ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΗΣ»

    Ως γνωστόν, στις  18 Ιανουαρίου 1871, μετά την ήττα της Γαλλίας στον γαλλοπρωσικό πόλεμο (1870 – 71), στέφεται αυτοκράτορας της ενωμένης πλέον Γερμανίας, στο Παρίσι, ο Γουλιέλμος ο Α’, στην αίθουσα των Κατόπτρων των Ανακτόρων των Βερσαλλιών.
Στις 28 Ιουνίου 1919, στην ίδια αίθουσα, η ηττημένη Γερμανία, υποχρεώθηκε να υπογράψει την ομώνυμη συνθήκη ειρήνης, μετά την ήττα της στον Α’ Παγκόσμιο πόλεμο.
Οι όροι της συνθήκης των Βερσαλλιών, ήταν εξαθλιωτικοί για την Γερμανία.  Όχι απλώς ταπεινώνεται η Γερμανία, αλλά ακρωτηριάζεται, διαιρείται και πληρώνει δυσβάστακτη πολεμική και οικονομική αποζημίωση.
Οι όροι που επεβλήθησαν, ήταν σχεδόν εξοντωτικοί για την Γερμανία.
Οι εξαθλιωτικοί και στραγγαλιστικοί όροι, οδήγησαν στην  παγκόσμια και ιδιαίτερα ευρωπαϊκή καταστροφική λαίλαπα.
Οι γερμανοί δεν διδάχτηκαν από τα παθήματά τους και προσπαθούν να επιβάλλουν όρους οικονομικού στραγγαλισμού και οικονομικής εκμηδένισης στην Ελλάδα, χωρίς να σκέπτονται ότι η ταπείνωση ενός λαού και η υπερβολική οικονομική εξόντωση θα οδηγήσει σε εκτροπές, μεταβερσαλλιακού τύπου της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης.
Οι όροι των Βερσαλλιών, οδήγησαν στην αυτοκαταστροφική χιτλερική εποχή.
Και στην Ελλάδα διαπιστώνουμε ότι τα ίδια φαινόμενα αναδύονται στην επιφάνεια και όσο πιέζεται ο λαός, τόσο στρέφεται σε ακραίες επιλογές.
Η Γερμανία έπρεπε να διδαχτεί από τους δυο καταστροφικούς πολέμους, Α’ και Β’ και δεν πρέπει να εκτρέψει τον ελληνικό  λαό και ενδεχομένως και άλλους λαούς της νότιας Ευρώπης, σε επικίνδυνους ατραπούς.
Ήδη, εάν συνεχιστεί ο οικονομικός στραγγαλισμός των ελλήνων, θα οδηγηθούμε σε ανεξέλεγκτες  εξελίξεις που θα καταστεί αδύνατο να τις δαμάσουμε.
Η Ελλάδα βρίσκεται δυστυχώς στο σημείο που βρέθηκε η Γερμανία μετά τις Βερσαλλίες.
Εξαρτάται δε  από την συμπεριφορά της Γερμανίας, αν η Ελλάδα θα εκτραπεί προς ακραίες διεξόδους, ή θα οδηγηθεί στον δρόμο της ανάπτυξης και της προόδου.
Η οικονομική εκμηδένιση, το οικονομικό ολοκαύτωμα της Ελλάδας, με ιστορική και μαθηματική ακρίβεια, θα αναστατώσει όχι μόνο τα Βαλκάνια, αλλά όλη την νότια Ευρώπη.
Είναι στις δυνατότητες της κας Μέρκελ να αποτρέψει τις δυσάρεστες και καταστροφικές εξελίξεις, βοηθώντας την Ελλάδα να οδηγηθεί στον δρόμο της ανάπτυξης. Και οι όροι τους οποίους θέτουν να είναι επιεικέστεροι, στα πλαίσια των δυνατοτήτων της ελληνικής οικονομικής πραγματικότητας.