Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ


ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ : Κατηγορώ τους πολιτικούς για το σύνταγμα του 1985, που περιλαμβάνει ιδιοτελή κυνικά και αμοραλιστικά άρθρα περί ασύλου των βουλευτών και περί παραγραφής των αδικημάτων. Είναι ανήκουστο και ακατανόητο, δημόσιοι άνδρες που έχουν ταχτεί να φυλάττουν την περιουσία,  κινητή και ακίνητη του ελληνικού λαού, να δύνανται να την καταχρώνται αμνηστευμένοι ουσιαστικά.
ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ : Για τον υπέρογκο δανεισμό που χωρίς προοπτική, με προχειρότητα,  με ανευθυνότητα, με ασυνειδησία, χωρίς προγραμματισμό, με αναποτελεσματικότητα, σπατάλησαν τα μυθώδη ποσά που έλαβαν από την Ε.Ε. από το1981 και τον ογκωδέστατο δανεισμό που οδήγησε την χώρα στο σημερινό κατάντημα.

ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ : Για ανεξέλεγκτους, ανεύθυνους,  ασύδοτους, ιδιοτελείς κομματικούς διορισμούς, περιττών, ανωφελών, επιβλαβών υπαλλήλων, που είχε ως συνέπεια, η δημόσια διοίκηση να γίνει δυσκίνητη, αναποτελεσματική και ανασχετική στην πρόοδο του τόπου, που καταδικάστηκε σε στασιμότητα και παρακμή. Ας σημειωθεί ότι η Γαλλία έχει 350.000 δημοσίους υπαλλήλους,  η Αυστρία 130.000, ενώ η Ελλάδα περισσότεο απο 1.000.000.

ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ: Για την διεφθαρμένη, αντιπαραγωγική, χρονοβόρα, ετσιθελική και αλαζονική δημόσια διοίκηση, την εχθρική,  ιταμή  και προπετή προς τους επιχειρηματίες  και αναίσχυντη και θρασεία ,περιφρονητική, αναβλητική και κυνική προς τους πολίτες.

ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ : Διότι παρά την οικονομική κατάρρευση της χώρας, την αβάσταχτη και ανυπόφορη επιβάρυνση του λαού με απρογραμμάτιστους φόρους και επιβαρύνσεις, οι βουλευτές απολαμβάνουν μισθό και άλλες απολαβές εξωπραγματικές για τα σημερινά  ελληνικά δεδομένα.
 Και ερωτάται: Ποίο έργο παράγουν οι βουλευτές σήμερα; Στην Βουλή και στις επαρχίες τους δεν εμφανίζονται. Τα έδρανα της βουλής είναι κενά πάντοτε. Ποία η εργασία τους και η απασχόλησή τους, εκτός από το να εμφανίζονται στις διάφορες ψηφοφορίες για να πουν το προαποφασισμένο από το κόμμα ΄΄ΝΑΙ ή ΟΧΙ’’; Γιατί πληρώνονται με 6.500 ευρώ καθαρά και πλήθος από άλλες απολαβές και διευκολύνσεις, σε μια χώρα που το 70% συνταξιοδοτείται με λιγότερο από 600 ευρώ;


ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ : Για  την απαξίωση, τον ευτελισμό και την περιφρόνηση της δημοκρατίας.
Και έτσι δίνεται η  ευκαιρία στους ερυθρούς και μαύρους, να ελεεινολογούν, την δημοκρατία, εκμεταλλευόμενοι την νοσηρότητα της πολιτικής και να παρουσιάζουν τα ακραία και απάνθρωπα ιδεολογήματά τους, ως λύσεις του σημερινού αδιεξόδου, τα οποία καταδίκασε η ιστορία αμείλικτα, ως αλυσιτελή και εγκληματικά.
ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ : Γιατί ενώ η χώρα  βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού και προ των πυλών της κολάσεως, δεν αίρονται υπεράνω της ιδιοτέλειάς τους, για να αντιληφτούν ότι το σημερινό πρόβλημα τους υπερβαίνει και ότι δεν έχουν καμία δυνατότητα να το αντιμετωπίσουν.

ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΤΟΥΣ ΕΝΤΙΜΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ :   Που αποτελούν το μεγαλύτερο τμήμα του κοινοβουλίου,  που ενώ γνώριζαν και γνωρίζουν το μέγεθος της διαφθοράς και τον όγκο του χρέους, την γραφειοκρατική αντιπαραγωγική και αυθαίρετη δημόσια διοίκηση, τους διεφθαρμένους πολιτικούς και τους παρακεντέδες  τους, δεν διαμαρτυρήθηκαν και δεν διαμαρτύρονται, δεν αντέδρασαν και δεν αντιδρούν. Και τελικά κανείς δεν παραιτήθηκε. Άρα συνέδραμαν και συνδράμουν με την στάση τους την κατηφορική πορεία της χώρας.
 Όλοι λοιπόν συλλήβδην οι πολιτικοί έχουν εγκληματικές ευθύνες για την άβυσσο στην οποία οδηγείται η Ελλάδα, χωρίς καμία ανάσχεση. Είναι εγκληματικό να μπορεί κάποιος κάτι να προσφέρει, τουλάχιστον την παραίτηση του και παρά ταύτα να μένει « μοιραίος και άβουλος αντάμα περιμένοντας κάποιο θαύμα » . Εάν δεν αρθούν οι πολιτικοί μας υπεράνω των συμφερόντων τους και της ιδιοτέλειάς των, τότε  πρέπει να το επιβάλλει ο λαός, πριν προλάβουν και το επιβάλλουν τα ακραία πολιτικά κινήματα.
Ενδεχομένως να θεωρηθούν υπερβολικά ορισμένα από τα γραφόμενα . Όμως, η σημασία τους εκτιμάται και κρίνεται από την κρισιμότητα της κατάστασης που βρίσκεται η χώρα μας. Ίσως τότε κριθούν ως επιεική.

                                                Μεταίχμιος